Kategorier
Okategoriserade

Fastighetsautomation för smidig skötsel

En manuell hantering av energiförbrukning och säkerhetssystem i fastigheter är oftast tidsödande och inte så effektiv. Med fastighetsautomation får man överblick och anpassning.

Hur ser man till att använda resurser så smart som möjligt? En fastighet är oftast antingen arbetsplats eller bostad åt en mängd människor. Det ställer krav på vettiga arbetsförhållanden. Vardagliga ting som rumsvärme och varmvatten och fungerande säkerhetssystem är inget man ska behöva bekymra sig om. Det ska helt enkelt bara fungera.

Riktigt så förenklat fungerar förstås inte varken livet eller huset. Oförutsedda händelser är just oförutsedda, och det går inte att förbereda sig för allt. I vardagen kan man ändå räkna med att el och annat fungerar. Vill man som fastighetsägare spara in på besvär och tid är fastighetsautomation vägen att gå.

Hur fungerar fastighetsautomation?

Bäst kan fastighetsautomation beskrivas som fjärrstyrning av energi. Genom uppkoppling till program på nätet kan du detaljstyra en rad funktioner i den aktuella fastigheten. De viktigaste gäller ventilation och inomhusklimat i form av värme och ventilation. Oftast finns molntjänst och statistik och information kan ses i diagramform.

Fastighetsautomation benämns ofta IBMS – Intelligent Building Management System – och används med fördel tillsammans med system för exempelvis säkerhet och med kameraövervakning. På privat nivå skulle det kallas smarta hem men här handlar det alltså om byggnader för myndigheter eller sjukvård eller större arbetsplatser.

De data man får fram är ofta till stor hjälp vid bedömning av användande av resurser och ger möjlighet till justeringar och förbättringar för de som väljer att använda systemen. Läs mer om fastighetsautomation på denna webbsida: https://automationsbolaget.com/