Kategorier
Jurist

Vad händer vid en vårdnadstvist

Ingen vill sitta i en situation där man behöver ta hjälp av en advokat när det kommer till ens barn. Vid en vårdnadstvist är en advokats hjälp guld värd.

En skilsmässa kan sluta på flera olika sätt, inte alla slutar som vänner där de kan komma överens gällande barnen. En del slutar som totala ovänner där kommunikation mellan varandra är helt omöjlig. Har man barn ihop så behöver man kunna samarbeta, för barnens bästa. Men när det inte går, så finns det hjälp att få.

När det uppstår en konflikt gällande barnen, eller att den ena föräldern inte är lämplig, så kan det leda till en vårdnadstvist. Det finns hjälp att få hos familjerätten, det är helt frivilligt att söka sig dit och den finns i de flesta kommuner. Vill man inte det, utan vill ta upp det till domstol istället, så behöver man en bra jurist vid sin sida igenom ärendet.

Går en vårdnadstvist till domstol?

Domstolen är de som bestämmer utifrån informationen som kommit upp om vårdnaden över barnet. De har hela tiden barnens bästa i deras intresse. Alla barn har rätt till sina föräldrar i Sverige, men är den ena olämplig, så tar de hänsyn till det. Oavsett konflikter ni som föräldrar har, så sätts barnen alltid i första hand, så länge det är en lämplig miljö för dem att vara i.

Är de gamla nog att framföra sin talan och sin önskan, så lyssnar de även på det. En vårdnadstvist är tuff att gå igenom. För att göra den lite enklare och ha en trygg människa vid din sida, så ta hjälp av en jurist vid ärendet. De är ens röst och vet vilka typer av frågor som kan komma på tal i domstolen och de vet även vilka frågor som ska ställas till motparten.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: vårdnadstvist.nu