Kategorier
Logistik

Därför ska er företag använda sig av tredjepartslogistik

Tredjepartslogistik är ett smidigt, miljövänligt och effektivt sätt att lagra, frakta och leverera varor. Välj att samarbeta med en trygg logistikpartner.

Tredjepartslogistik är kanske inte det lättaste ordet att ta med i en mening. Men det är ett ord som gör stor skillnad för många företag. Vad är det? Hur kan det förbättra ert företag? När ni fått svaret på dessa två frågor så kommer ni inte att vilja ha det på något annat sätt. En effektiv tredjepartslogistik kan göra att ni sparar tusentals kronor och slipper krångel. Det är bara att låta någon annan ta hand om det.

Först och främst, vad är det? På engelska kallas det Third Party Logistics, och förkortas 3PL. Det är den tredje länken i kedjan mellan säljare och köpare. När ni till exempel säljer en vara till en kund, så måste varan på något sätt plockas upp från tillverkaren, fraktas till rätt land, stad och kund. Ibland behöver man lagra varan under en tid och man behöver då ett lager. 3PL tar hand om just det.

Ert företag kan växa med hjälp av tredjepartslogistik

När man börjar som ett litet företag så kan det kosta enormt mycket att hyra ett lager, och om det handlar om temperaturkänsliga varor så kan det bli ännu dyrare. Vad händer när ni behöver mer lagerplats än ni har tillgång till, eller när ni bara använder en ytters liten del av det lager som finns tillgängligt? Ni förlorar pengar. Därför låter ni en tredje part ta hand om lagringen.

Ni gör reklam för er vara, kunden beställer på internet, och beställningen hamnar direkt hos den 3PL som ni har anlitat. Detta företag i sin tur packar varan och kör ut den till rätt adress. Det kan ibland vara i ett annat land. De hjälper till med tull och de har egna lastbilar som kan frakta varorna. Ni kan istället fokusera på säljandet.