Kategorier
Tak

Hitta en prisvärd takläggare i Stockholm

En takomläggning innebär en större kostnad, därför gäller det att få taket att hålla så länge som möjligt. Ta hjälp av en certifierad takläggare i Stockholm.

Hur länge taket håller beror bland annat på vilket material det är gjort av och om det är av god kvalitet. De tak som brukar hålla längst är av tegel eller betong följt av plåt. Kortast livslängd har papptak men ett tak av papp är däremot mycket billigare än andra tak. 

Det beror inte bara på att materialet är billigare utan också på att det går snabbt att lägga ett papptak och att arbetskostnaden därför blir låg. Ett papptak håller i ungefär trettio år medan tegeltak har en livslängd på upp till hundra år och plåttak sextio år. Men om taken ska hålla så här länge måste man också ha skött underhållet och reparationerna.

Valet av takläggare kan påverka hur länge taket håller

Det är lite av en konst att lägga ett riktigt bra tak som håller länge. Framför allt är förarbetet noga men också själva läggningen måste ske med precision. Därför är också valet av takläggare viktigt. Det bästa är om någon vän kan tipsa om en bra takläggare. Väljer man en takläggare som man hittat på nätet måste man ta hänsyn till erfarenhet och referenser.

Helst ska takläggaren också vara certifierad och kunna visa upp yrkeslegitimation. En seriös takläggare är stolt över sitt hantverk och använder sig endast av material som håller hög kvalitet. Det är därför som vissa takläggare också lämnar en generös garanti på både takmaterial och arbete. 

En seriös takläggare utför även underhåll och reparationer av tak

Genom att laga och underhålla taket kan man få det att hålla mycket längre. Men det gäller att upptäcka fel och brister i tid så att taket inte hinner börja läcka. Helst ska man kontrollera takets skick två gånger om året, både utvändigt och invändigt uppe på vinden. Saker man ska kontrollera är att materialet ligger på plats som det ska och inte är sprucket.

Vindskivor och andra plåtdetaljer måste sitta fast ordentligt och hängrännor och stuprör får inte vara blockerade av nedfallna löv. Växer det mossa på tegeltaket ska denna tvättas bort eller om färgen börjat flagna på plåttaket måste det målas för att inte börja rosta. Är man osäker på vad som behöver göras kan man låta en takläggare besiktiga taket. 

Ta in offerter från olika takläggare i Stockholm

Behöver man lägga om taket i Stockholm lönar det sig att jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag från flera olika takläggare. Be att få offerten specificerad så att man tydligt ser hur mycket materialet och takläggarens tjänster kostar. Glöm inte att fråga om det tillkommer hyra för byggnadsställning eller skylift. 

Förutom priset ska man även jämföra villkoren. De takläggare som använder sig av högkvalitativt material brukar lämna garanti på både materialet och arbetet. När man sedan har bestämt sig för vem man ska anlita måste man skriva ett avtal som innefattar allt det som man har kommit överens om.

För mer information besök denna hemsida: stockholmtakläggare.se