Kategorier
Allmänt

Säker trädfällning i trånga miljöer i Stockholm

Behöver ni fälla ett träd som står farligt nära ert hus? I så fall ska ni ta hjälp av ett företag i Stockholm som är specialiserade på säker trädfällning.

Träd som står nära ett hus eller i bebyggelse kan man inte fälla på klassiskt vis i ett enda stycke. I stället måste man såga ner trädet bit för bit och lyfta ner de olika delarna på marken. På så vis tar man ner trädet på ett säkert sätt utan att riskera att det faller över huset, bilen eller elledningarna.

Vill man ha hjälp med säker trädfällning, eller sektionsfällning som det även kallas, ska man kontakta en arborist. De har all den kunskap och utrustning som krävs. Om inte trädet står alltför trångt till använder man sig av en kranbil eller skylift när man plockar ner trädet. Är det däremot ont om plats klättrar i stället arboristen upp i trädet.

Rotavdraget gäller när man anlitar en arborist för trädfällning

Hur mycket det kostar att anlita en arborist för trädfällning i Stockholm beror på hur lång tid arbetet tar. Vill man även ha hjälp med stubbfräsning och att forsla bort trädet tillkommer det en extra kostnad. En seriös arborist kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök i samband med en offertförfrågan.

En arborist kan också ställa diagnos på träd som man tror är sjuka och komma med förslag på lämpliga åtgärder. Vissa arborister erbjuder även andra typer av trädgårdstjänster som vård av gräsmatta, häckklippning och beskärning av träd och buskar. Glöm inte bort att man som privatperson kan använda sig av rotavdraget när man anlitar en arborist.