Kategorier
Allmänt

Därför ska du aldrig köpa läsglasögon på en bensinstation

Det är statistiskt bevisat att 65% av alla över 40 år behöver läsglasögon, så du behöver inte känna dig ensam. Köp dock inte dina på en vanlig bensinmack.

Ibland är det bara så att man måste acceptera att tiden då man kallade sig för ”ung” är över. Det går inte längre att skämta med servitören och kassören genom att säga ”borde du inte fråga om leg?” när du själv inte ens kan läsa vad det står på kortet.

Eller så är du fortfarande ung men har en så pass stor otur att du är tvungen att investera i ett par läsglasögon innan du ens har slutat gymnasiet. Oavsett om du är äldre och har det svårt att läsa böcker eller yngre och har det svårt att läsa mobiler så är det viktigt att glasögonen du skaffar inte kommer från en Circle K.

Fördelen med att köpa läsglasögon på nätet

Varför du inte ska köpa läsglasögon på en bensinmack eller mataffär är för att de aldrig kan jämföras med ett par som är anpassad till just dig. De tar inte hänsyn till avståndet mellan ögonen eller om du exempelvis behöver en annan styrka för ena ögat.

För att inte då tala om mängden av val du har hos en återförsäljare på nätet jämfört med den där ynkliga, roterande glasögondisplayen vid kassan. De har allt från bågar i plast och metall till glasögon med solskydd och blåljusfilter. På nätet har du också möjligheten att själv välja vilken styrka du behöver.